Recept voor 8-10 personen:
- 1000 gr gehakt
- 2 eieren
- 2 fijngehakte uien
- enkele eetlepels melk
- 150 gr gedroogd brood(kruim) of paneermeel –of meer als het gehakt te vochtig is
- zout en peper naar smaak
- 2 el bruine suiker
- 2 el mosterd
- 5 el ketchup
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een grote schaal het gehakt, ei, ui, melk en brood (of paneermeel) en gesnipperde ui door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en leg het in een licht ingevette cakevorm (van 23×13 cm), of rol het gehaktmengsel op tot een dikke brede rol en leg het op en licht ingevette bakplaat. Meng in een apart kommetje de bruine suiker, mosterd en ketchup goed door elkaar en giet het over het gehaktbrood. Bak het gehaktbrood gedurende drie kwartier op 180 graden. Haal het gare gehaktbrood uit de schaal (houd er rekening mee dat er vet uit kan lopen) en snijd in plakken. Ook koud heel smakelijk.