Opor Telor
Bijgerecht, recept voor 8 personen:
(eieren in gekruide kokossaus)
- 8 eieren
- 3 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 2 thl laospoeder
- 1 thl serehpoeder
- 1 thl sambal oelek
- 1 thl ketoembar
- halve thl djinten
- 1 thl witte basterdsuiker
- 250 ml kokosmelk
- 2 etl olie
Kook de eieren in 8 minuten hard in kokend water, laat ze in koud water schrikken en pel ze. Maak de uien en knoflook schoon. Gebruik het liefst een keukenmachine of vijzel, anders de uien en knoflook heel klein snijden. Maak de kruidenpasta in een keukenmachine: meng de ui, knoflook, laos, sereh, sambal, ketoembar, djinten en basterdsuiker en draai tot pulp. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de kruidenpasta goudbruin. Voeg de kokosmelk toe en breng de saus aan de kook. Leg de gepelde eieren in de saus en laat ze stoven tot de olie uit de kokosmelk komt bovendrijven. De saus zal nu ook iets ingedikt zijn.