Pollo farsumagru al Martini (of Marsala)
Recept voor 4-5 personen:
- 3-4 halve (mais)kipfilets
- 2 tenen knoflook
- 100 gr pijnboompitten
- 8-10 plakken Parmaham
- 1 blikje tomatenblokjes
- 2 dl Martini (of Marsala)
- 2 etl olijfolie
- 1 thl gedroogde salie
- –of andere gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 bosuitjes, gesnipperd
- zout en peper
- cocktailprikkers
Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Snijd de kipfilets overlangs doormidden zodat dunne lapjes ontstaan. Bestrooi de dunne lapjes met zout en peper en spreid ze op het aanrecht uit. Pel de knoflook en snijd flinterdunne plakjes. Verdeel de knoflook en de gedroogde kruiden over de kipfilets. Leg de plakken ham over de filets en rol de kip op. Rolletjes vastzetten met een cocktailprikker. In braadpan olie verhitten en rolletjes rondom dichtschroeien. Voeg de Martini/Marsala toe en laat ongeveer 5 minuten met deksel op de pan stoven op laag vuur. Haal de kiprolletjes uit de pan* en leg ze in een ovenschaal. Voeg de tomatenblokjes met sap toe aan het braadvocht en breng op smaak met peper en zout en eventueel een extra scheutje Martini of Marsala. Voeg de gesnipperde bosuitjes toe. Schenk de tomatensaus over de kiprolletjes en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten. Verwarm de ovenschotel 10 minuten in een warme oven (200 grd) voor gebruik. Lekker met spaghetti of gebakken aardappels en een frisse salade.
* de kiprolletjes kunnen ook meteen geserveerd worden met de saus, dan moeten ze alleen iets langer in de Martini/Marsala stoven.