Mexicaanse tortilla’s
Recept voor ongeveer 6-8 grote tortilla’s:
- 250 gr mager rundergehakt
- bosje bosuitjes, gehakt in stukken van 2 cm
- 2 uien, gesnipperd
- 400-500 gr gemende groenten (paprika, courgette, champignons, tomaat, etc)
- 1 klein blikje mais, uitgelekt
- 1 klein blikje kidneybonen, uitgelekt
- 3 thl pittige kruiden (voor taco’s of tortilla’s)
- –of mengsel van paprikapoeder, komijn, chili, etc,
- peper en zout
- 6-8 grote tortillawraps
- pakje kruidenkaas (Boursin/monchou/ananaskaas)
- 4 etl ketchup + 4 etl water
- ketchup of currysaus uit knijpfles
- 200 gr geraspte kaas
- 3 etl olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de olijfolie in een braadpan. Bak het gehakt rul en bruin. Voeg de uien en bosuitjes toe en roerbak deze enkele minuten mee. Meng de kruiden door het gehaktmengsel en breng met peper en zout op smaak. Voeg ketchup en water toe en proef of het geheel lekker zurig en pittig is. Gebruik kant-en-klaar gesneden gemende groenten of snijd paprika, courgette, champignons en bijvoorbeeld prei in kleine stukjes. Meng de gesneden groenten door het gehaktmengsel en bak het geheel 5 minuten op hoog vuur. Roer tot slot de uitgelekte mais en kidneybonen door het gehakt-groentenmengsel.
Bestrijk een tortilla met een dun laagje smeerkaas en leg een paar schepjes gehakt-groentenmengsel in een streep op de tortilla. Rol de tortilla met de vulling op. Plaats de opgerolde met de naad naar beneden in een geoliede ovenschaal. Vul alle tortilla’s. Strooi de geraspte kaas over de rolletjes en spuit met curry of ketchup een kruismotief over de tortilla’s. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden. Bak de tortilla’s in 15 minuten warm.
*Serveer met een frisse groene salade en geef er eigengemaakte knoflooksaus en/of guacamole bij.