Recept voor 5 personen:
- 1 rode paprika
- 3 tomaten
- 500 gr zalm
- 1 grote etl bloem
- half kopje melk (of meer)
- 2 thl gemberpoeder
- 1 thl komijnpoeder
- 3 thl kerriepoeder
- olijfolie
- 2 thl mosterd
- zout en peper
- 400 pasta
- fijn gehakte peterselie
Doe in een kom 2 eetlepels bloem, voeg hier een flinke scheut melk aan toe. Voeg de andere kruiden en mosterd erbij. Roer een flinke scheut olijfolie door het mengsel. Dep de vis droog en snijd in blokken van 2 bijn 2 cm. Leg de stukken zalm in het kruidenpapje en marineer de vis voor minimaal 30 minuten tot een uur. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes. Maak de tomaten schoon, verwijder het zaad en snijd de tomaten in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin eerst de paprika voor enkele minuten en voeg daarna de tomatenstukjes toe. Voeg tenslotte de gemarineerde zalm toe met de marinade en roer alles goed om. Laat enkele minuten op een laag pitje garen. Roer af en toe voorzichtig om, anders breken de zalmstukken teveel. Breng op smaak met peper en zout. De saus zal binden door de bloem, als deze te dik is, meng dan nog iets melk door de saus. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng voor het gemak* de gekookte pasta door de vissaus, of geef de saus apart bij de pasta. Strooi op het bord wat gehakte peterselie over het gerecht.
*Houd rekening met: wanneer je de pasta mengt met de saus zal het geheel ‘droger’ worden omdat de saus in de pasta trekt.