Watermeloensalade met feta en munt

Recept voor 4 personen:

  • 1 halve zoete rijpe watermeloen
  • 1 kleine rode ui
  • –of 2 bosuitjes
  • sap van 2  limoenen
  • 250 gr feta
  • 250 gr veldsla
  • 150 gr rucola
  • 4 takjes verse munt, blaadjes gehakt
  • 4 etl olijfolie extra vierge
  • 1 etl witte Balsamico azijn
  • zwarte peper gemalen
  • zout naar smaak
  • eventueel 100 gr zwarte ontpitte olijven

Maak een halve meloen schoon, verwijder de pitten (indien aanwezig) en snijd het vruchtvlees in grote brokken.  Snijd de rode ui of bosui en dunne ringen. Hak de blaadjes munt fijn. Meng de veldsla en de rucola door elkaar en schep de watermeloen, gesneden ui, gebrokkelde feta en gesneden munt door de sla. Je kunt dit het beste losjes met je handen doen. Maak een dressing van limoensap, olijfolie, vers gemalen peper en wat zout (in een potje en flink schudden) en giet dit royaal over de salade. Garneer eventueel met zwarte olijven.

*Veldsla is een tere slasoort, dus laat de aangemaakte salade niet te lang staan voor gebruik; het liefst meteen opdienen. Lekker als maaltijdsalade met knapperig stokbrood of als onderdeel van een saladebuffet of BBQ.

 


image_print