Recept voor 5 personen:
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 rode puntpaprika’s
- 2 grote uien
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 blik tomatenblokjes met sap
- restje tomatenketchup en/of rode wijn
- 2 etl Provençaalse kruiden
- zout en peper naar smaak
- 2 etl olijfolie
Snijd de aubergine, de courgette, paprika en uien in grove stukken. Verwarm de olijfolie in een grote braadpan, voeg de uien en de uitgeperste knoflook toe en bak dit mengsel op hoog vuur rondom bruin tot de uien glazig worden. Voeg dan de aubergine, courgette en paprika toe en roerbak het geheel gedurende 5 minuten. Voeg de kruiden en tomatenblokjes met sap toe. Voor de smaak en de smeuïgheid is het lekker om een restje ketchup en/of rode wijn toe te voegen. Laat alles met deksel op de pan 10 minuten op laag vuur stoven. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Heerlijk bij BBQ gerechten en gebakken aardappels. Ook koud goed te eten als broodbeleg. Of restje aanlengen met tomatensap en bouillon voor lekker soepje.
Hebben wij gisteren ook gegeten, allerdings met rijst en een braadworst,
en een lekker wit wijntje erbij.