Kippesto


Recept (Montignac) voor 5 personen:

  • 5 halve kipfilets
  • 2 etl pesto
  • 2 etl olijfolie + olie voor het invetten van de ovenschaal
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 gr pijnboompitten
  • 100 gr Grana Padano flakes (schilfers)
  • 5 gedroogde tomaatjes op olie
  • 5 kleine klontjes kruidenboter

Verwarm de oven op 175 graden voor. Maak een marinade van de pesto, olijfolie en uitgeperste knoflook. Wentel de kipfilets hierin en laat minimaal 10 minuten intrekken. Beolie een ovenschaal met olijfolie. Leg de gemarineerde kipfilets in de schaal en druppel ook de achtergebleven marinade er overheen.  Strooi de pijnboompitten en de kaasschilfers over de kip. Snijdt de gedroogde tomaatjes in reepjes en verdeel over de schaal. Leg op elke kipfilet tot slot een klein klontje kruidenboter. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en temper de temperatuur naar 160 graden. Bak en gaar de kip in 20 minuten.