Voor 3-4 personen:
- 400 gr gemengde groenten (prei, champignons, ui)
- 2 eieren
- doosje Boursin/kruidenkaas
- 1 bolletje Mozzarella
- 200 ml slagroom
- 2 el olijfolie
- 150 gr geraspte belegen kaas
- platte ronde bakvorm, doorsnede 18-20 cm
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de groenten om en om. De groenten moeten nog niet gaar zijn, dat worden ze in de oven. Schep de groenten in de geoliede ovenschaal. Meng met een gard de slagroom, eieren, Boursin en geraspte kaas in een kom. Schenk het slagroommengsel over de groenten zodat deze helemaal onderstaan. Snijd de Mozzarella in plakjes en schik deze over de groentenschotel. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven en bak het geheel op 200 graden in ongeveer 15 minuten gaar en bruin. Door de eieren zal de quiche iets om hoog komen, zodra je de schaal uit de oven haalt ploft de quiche weer iets in. Serveer met een frisse salade en een lekker glas witte wijn als lunch of avond- vetmaaltijd volgens Montignac. Maar ook door niet-montignaccers wordt de quiche gewaardeerd. Uiteraard kunnen die mensen er een stukje knapperig stokbrood bij eten.
*Varieer met soorten kaas en groenten, of voeg ham- of spekblokjes toe.