Recept voor 4-5 personen:
- 250 gr knolselderij (geschild gewogen)
- 2 flinke Granny Smith appels, ongeschild, zonder klokhuis
- 3 stengels bleekselderij, dunne plakjes
- 100 gr walnoten, grof gehakt
- sap van 1 citroen
- 150 tot 250 gram gepocheerde kipfilet of gaar kippesoepvlees (eventueel)
- 100 gr blanke rozijnen*, gewassen
- 1,5 tot 2,5 deciliter mayonaise (zie hieronder voor het recept)
- witte peper uit de molen en zout naar smaak
- schepje suiker
- mooie halve walnoten voor garnering
Snijd de geschilde knolselderij en de ongeschilde appels in heel dunne lucifersreepjes of gebruik een juliennerasp in de Magimix/keukenmachine. Besprenkel de gesneden knolselderij en appel direct met het citroensap om verkleuring te voorkomen en het geheel te marineren. Voeg de gesneden bleekselderij, rozijnen, mayonaise, zout, peper en suiker toe en meng alles goed door elkaar. Voeg tot slot de gepocheerde en in blokjes gesneden kipfilet toe. Laat de salade voor gebruik minimaal een half uur staan, liefst in de koelkast, zodat de smaken goed met elkaar vermengen. Voeg vlak voor het opdienen de gehakte walnoten toe en garneer met enkele mooie halve noten. Serveer met knapperig stokbrood en een glaasje wijn.
* i.p.v. rozijnen kunnen ook witte druiven of partjes mandarijn uit blik worden toegevoegd.