Broodschotel

Voor 2 grote of 4 kleine eters (of voor 1 liefhebber!):

  • 8 sneetjes oud witbrood
  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • 50 gr gewassen rozijnen
  • 2 zure appels geschild  in blokjes (Elstar)
  • halve pot gember
  • 4 el suiker
  • 2 thl kaneel
  • paneermeel
  • roomboter

Scheid de eieren, meng de eierdooiers met de suiker in een kom. Sla de eiwitten in een andere kom stijf en zet ze tot gebruik in de koelkast. Pluk de sneden witbrood, inclusief de korstjes, in stukjes en roer deze door het eierdooiers-suiker mengsel. Verwarm de melk tot lauwwarm en in steelpannetje of magnetron en voeg deze toe aan het broodmengsel en roer dit met een vork goed door elkaar. Hak de gemberbolletjes fijn (hakmolentje of keukenmachine gaat het beste). Voeg aan het broodmengsel de gesneden gember, appel, gewelde rozijnen, kaneel toe en een flinke scheut gembernat. Tot slot roer je de stijfgeslagen eiwitten door de schotel. Het geheel gaat in een beboterde ovenschaal en afdekken met een dun laagje paneermeel en daarop kleine stukjes roomboter. In een voorverwarmde oven 200 graden bruinbakken in ongeveer 20 minuten. Zowel warm als koud heerlijk.