Rollade (slow cooking)
Recept voor 5-6 personen:
- 750-1000 gr rollade, opgebonden door de slager
- — neutraal gekruid
- 2 grote uien, grof gesneden
- 8 rijpe romatomaten
- stronk broccoli, in kleine roosjes
- 1 rode paprika, in grove stukken
- olijfolie
- schepje suiker
- Balsamicoazijn
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 80 graden. Braad de rollade in 2 eetlepels olijfolie rondom aan. Haal de rollade uit de pan en leg hem in een beoliede braadschaal. Voeg de gesneden uien toe aan de olie waarin de rollade gebakken is, bak de uien 2 minuten. Strooi de uien rond de rollade. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de kruintjes en leg ze met de snijkant naar boven op de uien. Strooi wat suiker, zout en peper over de tomaten. Druppel 2 eetlepels Balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie over het vlees en de tomaten. Plaats een vleesthermometer in het vlees. Zet de braadschaal in de oven. Strooi na 1,5 uur de paprikastukjes en de broccoliroosjes rond het vlees. Laat het vlees nog minimaal een half uur in de oven staan, of totdat de juiste kerntemperatuur bereikt is. Laat het vlees even rusten, knip de touwtjes eraf, en snijd het in dunne plakken. Geef er de gestoofde groenten (uien, tomaten, paprika, broccoli) bij.