Lentepasta

De vogels in de tuin zijn al druk bezig met het zoeken naar nestmateriaal en heel voorzichtig lopen de planten in de border al weer wat uit. Het is nog pril, maar je ruikt de lente. Dan krijg ik meteen zin in frisse groene groenten zoals raapstelen of peultjes. Vandaar dat mijn keuze voor vanavond niet heel moeilijk was: een lentepasta. Zacht zurig van smaak door wat citroen, witte wijn en kappertjes, romig van de witte roomkaas en lente-knisperig door de peulen en het lenteuitje. Voor het zout heb ik er nog blokjes ham doorgedaan, maar het kan natuurlijk ook uitstekend vegetarisch gegeten worden: proef je nog beter de jonge groenten. Een schepje geraspte Grana Padano of Parmezaan maakt het op het bord helemaal af.

Verse pasta is heerlijk als je deze zelf maakt, maar vraagt veel tijd. Een prima vervanger vind ik de verse eierpasta van Albert Hein, in 4 minuten gaar. Eierpasta is wat voedzamer dan gedroogde pasta, die voornamelijk uit harde tarwe bestaat. Daarom leent eierpasta zich uitstekend voor lichte sausen of vegetarische versies.