Wat fijn toch als je terug kunt vallen op je familie en vrienden. Joyce heeft gisteren gekookt en Trudie heeft boodschappen gedaan. Vandaag kookt Joyce wederom en mijn moeder gaat schoonmaken en soppen. Alhoewel ik toekijken erg moeilijk vind, zal ik er de komende weken toch aan moeten wennen dat anderen dingen voor mij doen. Maar als een kloek zit ik in de keuken aanwijzingen te geven en help hier en daar toch een klein handje mee (kan het niet laten). Maar eigenlijk is het verstandiger om te blijven zitten: mijn goede been raakt al aardig overbelast!
Joyce heeft maandag met de restanten uit de koelkast een soort Shepherds Pie gemaakt. Een echte schaapherders pastei, die vele variaties kent. In de Pie kun je alle restjes groenten verwerken die je in huis hebt zoals: paprika, ui, wortel, bleekselderij etc. Zelfs bonen kunnen er in! Daarna een lekkere dikke laag gehakt, of je bakt het gehakt met de groenten mee en daar bovenop een rijke laag aardappelpuree. Krokant korstje krijg je door een laagje paneermeel met klontjes boter. Heel goed een dag van te voren voor te bereiden: in een ovenschaal slechts 20 minuten in de oven.
Vandaag gaat Joyce zich wagen aan een gevulde pasta, zoals ik al in een eerdere ‘post’ beschreef. We gebruiken ditmaal geen eigengemaakte verse pasta, dat is iets te zwaar werk onder de omstandigheden. Op een later moment zal ik dit nog eens uitgebreid beschrijven. Vandaag gebruiken we grote cannelloni. We maken 2 grote schalen voor 7 personen. Lekker met een frisse salade van rucola, tomaat, veldsla, uitjes en een honing-mosterd vinaigrette. Italiaans eten is altijd gezellig eten, vind ik. Eten dat daarom prima past in deze “week van de vriendschap”.