Uien-kaasbrood

Recept voor 2 broden:

  • 500 gr bloemOngebakken uien-kaasbrood
  • 1 zakje instangist (7 gr)
  • 260 ml handwarm water
  • 60 gr roomboter
  • 10 gr zout
  • 2 etl gedroogde kruiden
  • 1 thl honing
  • 3 grote rode uien in halve ringen
  • 250 gr geraspte kaas
  • –of een combinatie kazen
  1. Meng voor het brooddeeg de bloem met de gistkorrels, roomboter, gedroogde kruiden en zout in de keukenmachine met de deeghaak. Voeg al draaiende het handwarme water toe. Laat het deeg minimaal 5 minuten draaien tot een soepel, niet kleverig deeg is ontstaan.
  2. Haal het deeg uit de beslagkom en kneed het nog enkele malen met de hand door op een met bloem bestoven aanrecht.
  3. Bol het deeg op en leg dit in een met olijfolie bestreken kom. Dek de kom met plasticfolie af en plaats de kom in de oven: zet de oven op de laagste stand (30-50 graden, onder-bovenwarmte) en laat het deeg voor 30 minuten rijzen. Je kunt de kom ook op een andere warme  plek zetten, bijvoorbeeld bij de verwarming.
  4. Gerezen brooddeeg  Uitgerold BrooddeegWanneer het deeg minimaal in volume verdubbeld is (op een warme plek in ongeveer 30 minuten) haal het dan uit de kom en keed het nog een keer door.
  5. Verwarm de oven (na het rijzen) voor op 180 graden.
  6. Verdeel het deeg in tweeën en rol elk stuk uit tot een ovaalvormige dun brood. Plaats de twee broodvormen op bakpapier op een bakplaat.
  7. Verdeel de uienringen royaal over de twee broden en verdeel daarna de kaas erover. Zorg dat de kaas grotendeels de uien bedekt: dit voorkomt dat de uien zwart worden.
  8. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de broden in ongeveer 30 minuten gaar en bruin.

Uien-kaasbrood

Lees ook de bijbehorende Blog-entry: Smakelijk brood

image_print