Recept voor 6 personen:
- 300 gr diepvriesdoperwten, plus een handje extra voor de garnering
- –of verse dubbel gedopte tuinbonen
- 1 kopje blaadjes munt, gehakt
- 1 etl olijfolie
- 200 gr ricotta
- 1 kopje geraspte Parmezaanse kaas (of meer naar smaak)
- sap van 1 citroen
- zout en zwarte peper
- 500 gr pasta om te vullen (cannelloni, conchiglie, verse lasagnabladen)
- — of 500 gram vers pastadeeg
- olijfolie om te besprenkelen
Kook de doperwten in ruim 5 minuten gaar. Giet af en prak de erwten. Voeg de blaadjes munt, ricotta , 1 etl olijfolie, zout en peper toe. Roer daarna de reraspte kaas en citroensap door het doperwtenmengsel. Vul de pasta. Heb je ravioli of tortellini gemaakt: kook deze in ruim water of bouillon in 3-4 minuten gaar. Wanneer ze boven komen drijven zijn ze gaar. Laat de ravioli/tortellini uitlekken en schik ze op een bord. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met geraspte kass en ter garnering enkele doperwten en een takje munt.
Gevulde cannelloni of andere harde pasta leg je in een beoliede ovenschaal. Ruim bestrooien met geraspte kaas en 2 etl olijfolie; midden in een voorverwarmde oven op 180 graden in 20 minuten gaar en bruin bakken. Ook lekker met een bechamelsaus.
De foto hieronder is de cannelloni zoals Joyce die maakte op 7 maart: buisjes gevuld met een mengsel van gehakt, restje spek, ui, wortel, doperwten, tomaat en ricotta, bedekt met een dikke laag bechamelsaus en geraspte grana padano.