- 10 dunne preien
- 100 ml kookroom
- 1 etl olijfolie
- 8-10 ontbeende kippendijen
- — totaal ongeveer 800 gr
- 2 thl mosterd
- 1 etl Worcestersaus
- 1 thl paprikapoeder
- halve thl tabasco
- snufje chilipoeder
- zou en peper
- 4 sneetjes wit/maisbrood
- 3 takjes peterselie
- 2 tenen knoflook
- 50 gr geraspte kaas
- 3 etl olijfolie
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de preien, verwijder het kontje en het meest donkere blad. Snijd de preien in ringen van 2 cm breed. Was nogmaals de gesneden prei om er zeker van te zijn dat er geen zand meer in zit.
- Snijd de kippendijen in tweeën. Maak een marinade van mosterd, Worcestersaus, paprikapoeder, tabasco en chilipoeder. Marineer de kip minimaal een half uur in de marinade.
- Maal in een keukenmachine brood, peterselie, knoflook, geraspte kaas en 3 eetlepels olijfolie tot een rul mengsel.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak hierin de gewassen prei voor 10 minuten, voeg de kookroom toe en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm een koekenpan en schroei de kipdelen rondom dicht.
- Schep het preimengsel in een ovenschaal. Verdeel de kip over de prei en dek het geheel af met het broodmengsel.
- Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven voor 15-20 minuten bij een getemperde temperatuur van 175 graden. Plaats een stuk aluminiumfolie over de schaal als de korstlaag te bruin dreigt te worden.
- Lekker met stokbrood of aardappelpuree.
Lees ook de bijbehorende blog-entry: Preitjes op mijn dijtjes