Volkoren Muffins

Recept voor 12 grote muffins:

  • 200 gr tarwezemelen
  • 100 gr All-Bran of 100% Bran ontbijtproduct
  • — of 100 gr roggemeelVolkoren Muffins
  • 150 gr volkorenbloem
  • mespuntje zout
  • 125 ml kokend water
  • 250 ml magere melk
  • 150 gr gedroogde cranberry’s
  • 40 gr zoetstof (vloeibaar of vast)
  • –of 50 gr fructose en 50 ml appeldiksap
  • 1 ei
  • 3 etl zonnebloemolie
  • 2 thl bakpoeder
  • 2 thl kaneel
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Meng in een kom de zemelen, de All-Bran en het zout. Giet er kokend water bij en roer om alles goed te mengen. Roer vervolgens de melk en cranberry’s erdoor en zet het mengsel apart.
  3. Klop in een ander kom zoetstof, ei en olie tot een geheel, Roer dit door het mengsel met de zemelen.
  4. Roer in een grote kom de volkorenbloem, bakpoeder en kaneelpoeder tot een mengsel. Giet hier het mengsel met de zemelen bij en roer tot een geheel.
  5. Plaats in een muffinbakvorm 12 papieren vormpjes en vul deze royaal.
  6. Plaats de muffinbakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in 20-30 minuten gaar. Controleer de gaarheid met een bamboestokje of satéprikker.
  7. Laat de muffins afkoelen en bewaar luchtdicht, zeker enkele dagen houdbaar. In de vriezer minimaal een maand houdbaar.
  8. Lekker als ontbijt, hapje bij de koffie of als meeneem lunch/tussendoortje.
  9. Tip: eet de muffin samen met een beetje suikervrije jam of appelperenstroop.

Lees ook de bijbehorende Blog-Entry: Voedzame Muffins

image_print