Citroenlimonade

Recept voor een grote kan:Citroenlimonade

  • 1,5 – 2 ltr koud kraanwater
  • 4-6 citroenen, geperst
  • 2 citroenen in plakjes
  • 1,5 cm verse gember
  • 5 takjes verse munt
  • 5-8 etl honing
  • eventueel extra suiker
  • ijsblokjes

* gebruik het liefst onbespoten citroenen
(biologisch)

  1. Neem een grote kan, vul deze met koud water en ijsblokjes.
  2. Pers enkele citroenen uit. Gebruik ongeveer 4-6 citroenen bij 1,5 liter water (of meer of minder, naar gelang je eigen smaak…).
  3. Boen 2 citroenen goed onder koud water af en snijd in plakjes, voeg deze toe.
  4. Rasp of hak een klein stukje verse gember en voeg dit samen met enkele eetlepels honing ook aan het citroenwater toe. Wil je echt meer zoet, gebruik dan suiker, die je bij voorkeur eerst oplost in lauw water.
  5. Garneer de kan met een paar takjes verse munt.
  6. Plaats de kan bij voorkeur tot gebruik in de koelkast om door en door koud te laten worden.
  7. Varieer: neem in plaats van kraanwater ook eens koolzuurhoudend bronwater of afgekoelde thee.
  8. Serveer in grote longdrinkglazen met een rietje.

Lees ook de bijbehorende blog-entry: Verfrissende citroenlimonade

image_print