Recept voor 4-5 personen:
- 500 gr pasta penne
- 400 gr beenhamreepjes
- 800 gr witte asperges
- klein doosje roomkaas
- 250 ml slagroom
- 2 etl crème fraîche
- bosje bieslook
- zout en peper
- –eventueel nootmuskaat
- 3 eieren
- 1 etl roomboter
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Schil de asperges en verwijder het onderste houtige uiteinde. Kook de asperges in ruim water of een aspergepan ongeveer in 15 minuten gaar (afhankelijk van de dikte).
- Kook de eieren hard en hak ze grof.
- Verwarm 1 eetlepel roomboter in een hapjespan (niet bruin laten worden), en smoor hierin. voor 5 minuten, zacht de reepjes beenham.
- Roer vervolgens de roomkaas met de slagroom door de beenham tot een romige saus. Laat de saus niet koken. Breng de saus op smaak met zout en peper (eventueel nootmuskaat).
- Snijd de gekookte en uitgelekte asperges in mooie schuine stukken, ter grootte van de pasta penne. Roer deze voorzichtig door de beenhamsaus.
- Snijd de bieslook fijn en voeg als laatste aan de aspergesaus toe.
- Roer de gekookte pasta door de saus en dien direct op.
- Serveer met gehakte eikruimels.
Lees ook de bijbehorende blog-entry: Aspergetijd