Recept voor 4 personen:
- 750 gr bloemige aardappels (Eigenheimers)
- –gelijke grootte
- 200 gr bloem
- 2 kleine eieren
- Boen de aardappels schoon, laat ze heel en kook ze in ruim water gaar (ze moeten allemaal onder staan). Giet ze af en laat ze even drogen en afkoelen (dit kan ook voor 10 minuten in een oven op 100 graden). Pel de aardappels en pureer ze door een zeef of pureeknijper.
- Meng de bloem en de eieren met een vork door de puree. Bestuif het werkblad met bloem en kneed hierop het deeg rustig verder tot een mooi deeg is ontstaan. Niet te lang en hard kneden anders wordt het deeg te zacht. Werk snel zodat het deeg nog warm blijft.
- Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk tot een spiraalvorm met een doorsnede van ongeveer 1,5 cm. Snijd deze in stukjes van 1 à 2 cm groot. Druk met een vork een ribbelfiguur aan één kant van de deegkussentjes. Bestuif de gnocchi met bloem.
- Je kunt ze nu koken: in ruim water of bouillon. Niet allemaal tegelijk maar in kleine porties. Zodra de gnocchi gaar zijn komen ze boven drijven, schep deze uit het kookvocht en houd ze warm in een ovenschaal in een verwarmde oven.
- Je kunt de gnocchi nu verder bereiden met een saus, boter, kruiden etc.
Bekijk ook de blog-entry: Paaszondag (gnocchi met salieboter, sugersnaps en lamsbiefstuk)