Recept (hoofdgerecht)voor 5-6 personen:
- 500 gr durum tarwe ’00’
- 5 grote eieren
- pastamachine (om verder te verwerken)
- Zeef het meel op een schoon werkvlak en maak met je handen een grote diepe kuil in het midden. Breek de eieren in de kuil en voeg het zout toe.
- Kluts de eieren met een vork vanuit het midden geleidelijk door het meel van de zijkant van de kuil. Zodra het eimengsel niet langer vloeibaar is, kun je met je vingers het deeg verder mengen.
- Schraap al het deeg van het werkvlak totdat een deegbal is ontstaan. Is het deeg te droog, maak dan tussendoor je handen iets nat. Is het deeg te vochtig stuif er dan een beetje meel over.
- Vorm een deegbal en kneed het deeg met de muis van je hand: duw het van je af en vouw het weer dubbel, draai en keer het deeg voortdurend. Blijf minimaal 5 minuten kneden om de gluten hun werk te laten doen.
- Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal ene uur rusten bij kamertemperatuur. Het is nu klaar om uitgerold te worden of om door de pastamachine heen te halen.