- 1 blikje wijngaardslakken, groot (24 stuks)
- 24 losse slakkenhuizen
- 200 gr zachte roomboter
- 4 etl fijngehakte peterselie
- halve thl zout (of gebruik zoute boter)
- flink veel verse peper
- 3 tenen knoflook, gehakt
Spoel de slakken onder stromend water af en laat ze uitlekken. Dep ze droog met keukepapier. Meng de zachte roomboter met de peterselie, zout, peper, en knoflook. Doe in elke slakkenhuis achtereenvolgens een theelepel knoflookboter, een slak en smeer het huisje helemaal dicht met knoflookboter. Plaats de slakken met de opening naar boven (anders loopt alle gesmolten boter eruit) in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal in het midden van een matig warme oven van 180 graden en verwarm het geheel gedurende
10-15 minuten. De knoflookboter moet licht pruttelen in de huisjes. Serveer met vers stokbrood.
Ja, escargots hebben wij wel gegeten, logisch in Frankrijk en wel aan de zuidelijke kust bij Séte, er waren vele stalletjes opgezet meestal in blauw wit gedekoreerd met platen van mosselen, slakken en oesters, citroen en zeewier en ijs, voor het oog prachtig!!
We zijn er een paar avonden aan voorbij gelopen en besloten het toch een keer te eten: We bestelden een grote plaat voor twee personen, met 1 fles wijn en brood. Het smaakte best, vooral met meer brood en nog meer wijn………….Ik vond de slakken het beste. Later hebben wij ook in de Elsaß nog slakken gegeten, en kikkerbilletjes, een idee voor het laatste Herendiner??
Het laatste Herendiner blijft voorlopig een verrassing. Ik kan er nog 4 jaar over nadenken!