Griekse gehaktballetjes (Bifteki)

Recept voor ongeveer 15 stuks (1 kg):

  • 500 gr lamsgehakt
  • 500 gr rundergehakt
  • 2 etl verse fijn gesneden peterselie
  • 2 etl verse fijn gesneden oregano
  • 1 etl gedroogde munt
  • 1 etl kaneel
  • 2 etl paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 8 etl paneermeel
  • 1 thl peper
  • 2 thl zout
  • 50 gr bloem
  • 2 etl olijfolie


Meng alle ingrediënten tot een smeuïge massa. Voor op de BBQ is het handig om het gehakt aan een stokje te rijgen: maak een langwerpig balletje en prik er een satéstokje in. Kneed het gehakt stevig aan het stokje. Rooster de Bifteki in een grilpan of op de BBQ mooi bruin en gaar. Let op: kwast de Bifteki met iets olie aan de buitenkant in, niet de pan of het rooster invetten.

Bij grote hoeveelheden is het makkelijk om ze eerst in de pan rondom bruin te braden en dan in een ovenschaal in een oven op 175 graden verder gaar te bakken. Zo kan ook het overtollige vet opgevangen worden. Serveer met stokbrood en tzatziki.

image_print