Lasagne kan soms machtig eten zijn, vooral als je de traditionele bechamelsaus met gehakt gebruikt. Nu zijn er vele varianten te bedenken die lichter zijn en misschien nog wel smakelijker. Mijn voorkeur gaat dan uit naar een vegetarische versie met geroosterde groenten en een zoetzure tomatensaus. Het liefst dan wel met verse eierpasta lasagnebladen. Natuurlijk kun je die zelf maken, maar ze liggen ook in het koelversvak van de supermarkt, ideaal voor snel gebruik.
Vanavond koos ik voor de ingrediënten: aubergine, courgette, tomaten en Mozzarella. De saus wordt gemaakt van gebakken uienringen en knoflook met twee blikken tomatenblokjes. Voor de smaak wat gedroogde kruiden, scheutje Balsamico azijn toevoegen en niet te vergeten: een flinke schep suiker. Lekker laten pruttelen en onderwijl gril je de grote plakken aubergine en courgette. Tot slot bouw je de lasagne in lagen op (3 lagen pasta, 3 lagen vulling) en sluit je af met een royale dikke laag geraspte kaas. Als je verse eierpasta lasagnebladen gebruikt, hoeft de schaal maar een kwartiertje in een hete oven. Zo heb je in no-time een overheerlijke lichte lasagne.
Eigenlijk wilde ik donderdag zowiezo pasta eten en zo kwam die lichte lasagne heel
passend. Bij mij werden het droge bladeren, allerdings zonder voorkoken. Verder werden het heel dun geschaafde tomaten en paprika en rode ui, ook een net zo dun
geschaafde wortel kwam er in, alles rauw. Daartussen had ik uit een eerder rezept van jouw plakjes Mozzarella en bovenop gekruimelde Feta-kaas. Als saus deed ik het nog éénvoudiger gewoon groetesap met een eetlepel tomatenpuree en een eetlepel paprikapuree met alufolie erover in de ofen, het resultaat was prima, de pasta gaar de groente nog iets knapperig en toaal fruitig, en dat alleen uit “restjes” uit de koelkast!!