Worteltjestaart (Aargauer Rübletorte)

Recept voor 1 taart:
–ingebracht door Joyce

  • 5 eieren
  • 250 gr suiker
  • 250 gr geraspte worteltjes
  • 250 gr hazelnoten, geraspt
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 1 el “Kirschwasser”
  • 80 gr bloem + 1 etl extra voor bestuiven
  • 1 el bakpoeder
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 grdaen. De eieren scheiden, het eiwit met een snufje zout stijf slaan. Eigeel met de suiker schuimig kloppen, worteltjes, hazelnoten, sap en rasp van citroen en Kirschwasser er door roeren. Bloem en bakpoeder zeven, en voorzichtig met het geslagen eiwitmengsel mengen. Beslag in een ingevette en bestoven springvorm ( 24 cm ) vullen.  Bak de taart in de voorverwarmde oven in ongeveer 50 minuten gaar en bruin.

* Decoreren: garneer met een icing van poedersuiker en marsepeine worteltjes.

Kan goed één dag van te voren gemaakt worden, blijft lang goed.

image_print