Recept voor 5-6 personen
- 800 gram mascarpone
- 500 gram goede kwaliteit citroen- of vanillekwark
- sap van 3 limoenen
- schilrasp van 1 limoen
- 2 limoenen in heel dunne plakjes gesneden
- 4 eetlepels suiker + 2 zakjes vanillesuiker
- pak savoiardi-biscuits (echte Italiaanse lange vingers) of gewone lange vingers
- 2 borrelglaasjes Limoncello (of meer naar smaak!)
- poedersuiker (strooibus)
Meng mascarpone en kwark tot een romig geheel. Breng extra op smaak met limoensap en/of vanillesuiker. Vermeng Limoncello met limoensap en laat suiker hierin oplossen. Bedek de bodem van een platte schaal met lange vingers (passend maken) en besprenkel met de Limoncello. Leg hierop een laag van de helft van het mascarponemengsel; 2e laag lange vingers met Limoncellomengsel; 2e laag mascarponemengsel. Dek af met dunne plakjes limoen ter garnering . Zet minimaal 2 uur in koelkast (liever een dag van te voren). Bestrooi vlak voor het opdienen met poedersuiker.
Variaties: -gebruik i.p.v. kwark Griekse yoghurt.
** Bovenstaand recept is geschikt om in een grote schaal te maken en kan dan er zeker door meer dan 6 personen van gegeten worden. Als ik eenpersoonstoetjes maak dan verdeel ik de mascarpone/kwark over glazen en gebruik dan cantuccini i.p.v. lange vingers (staat leuker) Gebruik de fles Limoncello rijkelijk!
Ha Ellen,
Ik had beloofd de Siciliaanse salade te maken maar, eerlijk gezegd was het weer daar niet zonnig genoeg voor. Wel heb ik, toen onze vrienden Eldon en Hilly hier waren de tiramisu met Limoncello gemaakt. Ronduit zalig!!!! Zeker zo lekker als de originele tiramisu! En nu maar wachten op de zon voor de salade!!! We hebben geduld, haha!
Heerlijk dessert we hebben genoten… TOP…