- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 4 rijpe vijgen
- 4 etl rode jam (bosvruchten, bramen, kersen)
- kaneel
- 1 etl suiker
Bestrijk de ontdooide plakjes bladerdeeg royaal met jam. Verwijder het steeltje van de vijgen en snijd ze in plakjes, schik één vijg in het rond op elk plakje bladerdeeg. Bestrooi de vijgen met snufje kaneel (sumier!). Bestrijk de vijgen en de randen van het bladerdeeg met jam. Leg de bladerdeegvijgen op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak ze in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.
*Serveer warm met eventueel met een bolletje vanille- of kaneelijs.
*Dit dessert is makkelijk vooraf te bereiden, pas afbakken na het diner.
*In plaats van jam kun je ook heel goed honing gebruiken.
*Bij gebruik van honing is de combinatie met verkruimelde fetta ook heel lekker! (hartig voorgerecht)