Vijgen

Op vakantie in Sicilië heb ik ze aan de bomen zien hangen, vijgen. De oogsttijd van vijgen is dan ook augustus en september. Van de week heb ik op de markt ruim een kilo (!) gekocht voor slechts 2 euro. Moet er wel bijgezegd worden dat dit een ‘goedkope’ kraam was, want bij andere kramen varieerde de prijs van 3 tot 6 euro per kilo. Maar mijn goedkope vijgen zijn perfect rijp, onbeschadigd en sappig.

Volgens kenners kun je in Nederland heel makkelijk een vijgenboom  plaatsen, op een beschutte plek en met droge voeten zal hij snel vruchtdragend zijn. Er zijn zelfs soorten die winterhard zijn en bestand tegen het Nederlandse klimaat. Misschien dus toch eens uitproberen, want ik vind het een zalige vrucht.

Een rijpe vijg is heerlijk om zo uit de hand te eten. In een salade met romige buffel mozzarella komt de smaak ook uitstekend tot zijn recht. Vanavond bezondig ik mij aan een overheerlijk dessert :
vijgen op bladerdeeg uit de oven.

   

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Dessert, Fruit, Vega. Bookmark de permalink.