Prosecco is bij uitstek een drankje waar je heerlijke mixdrankjes mee kunt maken. Op de Italiaanse terrassen zie je de mooiste creaties: een Mimosa, Prosecco met sinaasappelsap; een Rossino, Prosecco met 1/3 aardbeien; een Spritz, Prosecco met 1/3 Campari en wat sodawater. Voor een simpele muntmix voeg je enkele blaadjes munt toe aan een glas Prosecco, wel of niet aangevuld met soda.
Maar de lekkerste vindt ik toch wel de Bellini. Hiervoor neem je 2 mooie rijpe perziken en blendeer deze met een beetje Prosecco tot een gladde puree. De juiste verhoudening voor in het glas is: 1/3 perzikpuree met 2/3 koude Prosecco. Pas op met inschenken, want het kan behoorlijk schuimen. Proost!
Tja, heerlijk was die Bellini. Ik had het gemaakt zonder Helmut te vertellen wat het was, hij zat echt goed te proeven en dacht toen dat er advokaat inzat en banaan.
hij was heel verrast dat het alleen maar perzik was. De volgende dag had ik nog wat
perzikmix over, en dacht daar doe ik het laatste staartje advokaat in……
Het was ook heel heerlijk, maar duidelijk sterker.
En hele leuke manier om een aperatif te maken passend bij het eten, ik denk het gaat
net zo goed met mango of ander exotisch fruit.