Water, water en nog eens water
Wat word je toch triest als je deze dagen naar buiten kijkt. Zomer 2011 valt compleet in het water. Het regent al dagen, de bloembakken staan er verdronken bij en binnen proberen we met de verwarming zomerse temperaturen na te bootsen. Dit soort weer leent zich alleen voor stamppotten, stoofschotels en rode wijn, héél véél rode wijn om je verdriet te verdrinken.
Maar ik blijf altijd optimistisch! Komt de zomer niet naar mij, dan haal ik de zomer wel in huis. Ruim een week geleden, toen er net even een sprankje zon doorbrak, heb ik op de markt zo’n prachtige grote groene watermeloen gekocht. Tegenwoordig worden watermeloenen gekweekt met nauwelijks pitten waardoor de vrucht zich uitstekend leent voor een zomerse salade. Alleen al vanwege de fris rode vruchtvlees kleur zou deze meloen zomers wekelijk op het menu moeten staan. Misschien denk je meteen aan een fruitsalade maar watermeloen gaat voortreffelijk samen met hartige smaken zoals kaas, ui, noten en olijven.
Voor deze watermeloensalade gebruik je (uiteraard) een mooie stevige meloen, feta, rucola, veldsla, citroen, rode ui, eventueel zwarte olijven en niet te vergeten verse munt. Een combinatie die niet erg voor de hand ligt maar je wel de smaak van zon en warmte geeft. Zeker uitproberen en niet alleen als het regent!