Recept voor 5-6 personen:
- 500 gr snijbonen
- 1,5 kg kruimige aardappels
- 1 blik (reuze) witte bonen, 400 gr
- 200 gr rucola
- 200 gr crème fraîche
- 100 gr roomboter
- ± 1 kopje melk
- zout en peper
- nootmuskaat
Schil de aardappels en zet ze op met water en wat zout. Kook de aardappels gaar. Was en snijd de snijbonen in dunne lange reepjes en kook ze 8-10 minuten. Niet te gaar. Verwarm de witte bonen. Maak van de aardappels met de roomboter, melk en crème fraîche een romige puree. Meng de rucola door de puree. Giet de snijbonen en witte bonen af en meng door de rucolastamppot. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveer met een lekkere bal gehakt.
Tip: een prima vegetarisch recept (zonder bal gehakt!). Voor de kleur kunnen er nog semi-gedroogde tomaatjes door heen gemengd worden.