Indisch en Borsato

Van de week met de hele afdeling Radiologie naar een concert van Marco Borsato geweest. Nu ben ik niet zo’n fan van Borsato maar ik heb toch behoorlijk mee zitten zingen! Vooraf hebben we met z’n allen (110 man!) in het ziekenhuis Hilversum gegeten. De Radiologen hadden een cateraar geregeld: Spandershoeve. Dit restaurant staat in het Gooi bekend als één van de betere, zo niet het beste Indische restaurant. Het is een echt familiebedrijf en draait al meer dan 40 jaar met succes. Cateren doen ze dus ook. Grote schalen met gebakken rijst, Daging Boemboe Bali, Ajam Opor, Ajam Ketjap, Sajoer Lodeh, Saté Babi, en gebakken banaan. Indisch en Borsato gaan heel goed samen.

Het was heerlijk. Echt de smaak van Indonesië. Ik kreeg meteen de kriebels om zelf een rijsttafel te maken. Wist je dat Indisch eten eigenlijk heel mager eten is? Het vlees of de groenten worden gestoofd in kruiden waar weinig vet bij komt kijken. Geen bindmiddelen of andere dikmakers. Heel geschikt voor Montignac (dan alleen niet in combinatie met rijst). Al zeg ik het zelf… mijn Babi Ketjap en Smoor Djawa à la Montignac kunnen zich meten met die van Spandershoeve. Selamat Makan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Dieet, Montignac, Restaurants, Spicy, Van over de grens, Vlees. Bookmark de permalink.