Restjes opmaken

De vrijdag, gisteren,  leent zich uitstekend voor het opruimen van de koelkast. Dat wil zeggen: restjes opmaken, tenslotte doen we vrijdag of zaterdag weer nieuwe boodschappen voor de rest van de week. In de broodmand ligt nog een half tijgerwit van een week oud en in de koelkast een onaangeroerd zakje gemengde groenten (prei en champignons), aangebroken bakje Boursin en slagroom. Iets te ruim ingekocht afgelopen week. Ik weet dat ik Reinier een groot plezier doe met een broodschotel. Voor mezelf past beter een groentenquiche. De broodschotel maak ik volgens het al-oude recept van mijn schoonmoeder Reina: oud witbrood, eieren, melk, appel, rozijnen en niet te vergeten heel veel gember. De groentenschotel is een recept volgens Montignac,  want ik doe weer een poging om af te vallen. Dit is een vetmaaltijd, waar ik dus geen brood of andere koolhydraten bij mag eten. Met het zakje gemengde groenten, eieren en slagroom en wat geraspte kaas tover je in een mum van tijd een groentenquiche. Uiteraard zijn de hoeveelheden niet precies voor 1 persoon, dus dat wordt weer een lekker restje voor de volgende dag. Zowel de broodschotel als groentenquiche zijn prima koud te eten, misschien nog wel lekkerder.

Met dank aan de foto’s van Reinier:  www.reiniervanhouten.com